Historien

Vi bor på Vesemosegaard i den sydvestlige del af Assens kommune ved Voldtofte i Glamsbjerg, i en utrolig flot og bakket natur og med udsigt over havet fra flere af de høje punkter.

Vesemosegaard er bygget i 1907, før da lå den tidligere ejendom her bagved. Vesemosegaard er en slægtsgård, som har været i Peders families eje så langt, som vi kan følge den tilbage, helt tilbage til den gang hvor gården gik i arv fra Mikkel Larssøn til Lars Mikkelssøn. Ejendommen har altid været drevet af folk, som har ernæret sig af traditionelt landbrug, kombineret med specialafgrøder og handel.

Peder og Jytte overtog ejendommen på 10ha efter Peders forældre i sommeren 1986, de første to år havde de begge fuldtids job ved siden af. Så startede de med at dyrke Peberrod og Hindbær og Jytte blev hjemmearbejdende. Det gav mere tid og samvær med deres to børn.

I løbet af årene har de købt mere jord til, så der nu er et ejes ca 80ha og forpagtes ca 50ha i. I årenes løb har der været prøvet at dyrke valmuer, hyldebær, spinat, læggekartofler, foderærter og plukærter, m.m.

Indtil år 2000 havde Peder stadig job ved siden af et par mdr. om året. Siden da har der været arbejde nok til to fuldtidsbeskæftigede, altså Jytte og Peder.

I årens løb er bygningerne blevet moderniseret så de i dag passer til produktionen.

Peder og Jytte er den første generation på Vesemosegaard, som ikke har husdyr. Vesemosegaard er et familielandbrug hvor både børn og voksne har ydet den indsats der skal til for at holde alt i gang gennem både bær- og græskarsæsonerne.

I bærsæsonerne er der ansat ca. 50 rumænske plukkere samt 1-2 danskere til pakning, håntering og diverse. I græskarsæsonen er der ansat ca. 4 rumænske medarbejdere. Der er resten af året ansat en mand på fuldtid til vedligehold og forefalende arbejde. Jytte bruger det meste af sin tid på kontoret, mens Peder er i produktionen.  

​Stuehuset sydfra.

Følg os på Facebook​

Firmanavn & CVR​

Vesemosegaard ApS

CVR: ​34483485

Find os

Vesemosegyden 9

5620 Glamsbjerg

Kontakt os